Regenwoud - Reisverslag uit Gordonvale, Australië van Sandy Wassink - WaarBenJij.nu Regenwoud - Reisverslag uit Gordonvale, Australië van Sandy Wassink - WaarBenJij.nu

Regenwoud

Door: sandywassink

Blijf op de hoogte en volg Sandy

03 Augustus 2010 | Australië, Gordonvale

Gisteren de 2e augustus zijn we weer op vliegtuig gestapt. Nu naar Cairns. Braaf ben ik de dag ervoor met rustgevende pilletjes begonnen, maar helaas dit keer had het geen enkel effect. Met het opstijgen schoten alle doemscenario's door mijn hoofd. Zelfs met het opstijgen turbulentie. Knetterbek word ik ervan. Waarom glijden ze niet rustig door de lucht heen? Dit maal hebben we gevlogen met Jetstar, dit is eigenlijk Qantas. Maar is lowbudget en wordt voor internatinonale vluchten gebruikt. Op Cairns aangekomen hebben we 20 minuten moet wachten voordat ze de deuren van het vliegtuig open deden. Regelmatig werden we door de piloot op de hoogte gehouden met allerlei bullshit verhalen over dat er mensen aan kwamen met rolstoelen en nog meer van die onzin.
Mijn nicht Kris stond ons al op te wachten en is meegelopen om de koffers op te halen zodat mams even kon gaan zitten. Mams dr rollator moest ook van de band komen. Tja dat heb je met lowbudget he. Kris woont in Gordonvale wat ongeveer 40 minuten rijden ten zuiden van Cairns ligt. Hier blijven we de komende week. Het is een gaaf huis. Alles gelijkvloers en 4 slaapkamers en 2 badkamers. Ik het hier de kranten eens nagesnuffeld en bijna alle huizen hebben dat. De salarissen liggen hier ook veel hoger als in Nederland!!! Het enigste minpuntje is de weinig vrije dagen die ze hier hebben.
Vandaag 3 augustus zijn we naar Mamu geweest. Dit is ongeveer een uur rijden te zuiden van Gordonvale. Mamu is een Rainforest Canopy Walkaway. Simpel vertaald een wandelgang door het regenwoud. Er zijn paden, maar er zijn ook wandelingen te maken boven/midden in het regenwoud. Deze zijn van metaal en hangen hier en daar een stuk over. Zonder ondersteunig! Dus als je erop gaat staan, voel je em helemaal helemaal heen en weer gaan. Kris maakte een foto van mij en de meiden maar ik kan niet zeggen dat ik me goed kon ontspannen. Ik voelde me wel een beetje een schijterd, maar gelukkig had Kris er ook last van. Het was niet mijn enigste overwinnig van deze dag want als bonus konden we nog een uitkijktoren beklimmen. Deze was 37 meter hoog. Dit klinkt niet hoog maar als je er dwars door heen kan kijken en hij ook nog beweegt dan kan ik je verzekeren dat het niet prettig voelt. Verstand op 0 en van het uitzicht genieten dan maar. Het uitzicht was fenomenaal!!! Gewoon je focussen op de horizon en niet naar beneden kijken. We hebben in het regenwoud geen fruitsoorten gezien die door veel dieren gegeten worden. Het is winter. Hierdoor verstoppen de slangen zich gelukkig ook. Yep die zijn hier ook!!! Wat zo mooi is aan regenwoud, is dat bijna alle bomen het daglicht willen zien. Ze zijn mega hoog en als er een doodgaat dan groeit er wel iets anders tegenaan. En al die kleuren groen. Zo mooi! Persoonlijk vind ik dit een veel mooier gebied als waar mijn moeder woont. Het is dan ook niet voor niks tropisch hier en in de zomer wordt alles goed nat gehouden door de regen. Hier is de winter de droge periode. Dit jaar hebben ze echter een warme winter met temperaturen van rond de 25 graden. Hierdoor valt er ook meer regen waardoor er meer water langs de bergen glijdt en de watervallen in de winter ook de moeite waard zijn. Op de terugweg zijn we langs de waterval Josephine Falls gegaan. Dit was een wandeling door het regenwoud van ongeveer 700 meter door het regenwoud tot aan de waterval. Hier hebben we nog een Bush Turkey gespot. Die zijn zo cool. Het zijn zwarte kalkoenen met een rode kuif. Niet eetbaar helaas... :) Tja en toen zat onze toeristisch uitstapje er weer op.
Vanvond is Scott komen eten. Dit is mijn achterneefje. Nou ja neefje... Niet meer. 5 jaar geleden was ie nog een knulletje van 14 en nu wordt ie volgende maand al 20! Geen knulletje meer maar een mooie jongeman is ie geworden. De meiden waren vast ook gecharmeerd van em want ze waren akelig stil!!! Hahaha geweldig!
Morgen wordt vast weer geweldig, want dan gaan we een Crocodile Farm bezoeken. Zou ik het water op durven????
We'll see!

• 03 Augustus 2010 - 19:17

Debbie:

yes moet je wel doen hoor dat water op bij de crocodilles, is super en er kan niks gebeuren hoor, zolang je je ledematen binnenboord houd dan, hahaha!!

• 04 Augustus 2010 - 11:13

Yvonne:

He Dames.
    Heel ASCO volgt jullie verhalen op de voet!
    Wat leuk om zo allemaal te lezen.
    Gaat alles ook goed met MUM? Kan ze alle avontuurlijke uitstapjes een beetje bijhouden?
    Hier niet heel veel bijzonderheden te melden. Geen loslopende krokodillen of kangaroes :)

Ik kijk alweer uit naar jullie volgend avontuur!

Veel plezier nog en geniet ervan!
    XXX-jes