Zn gangetje - Reisverslag uit Burpengary, Australië van Sandy Wassink - WaarBenJij.nu Zn gangetje - Reisverslag uit Burpengary, Australië van Sandy Wassink - WaarBenJij.nu

Zn gangetje

Door: sandywassink

Blijf op de hoogte en volg Sandy

20 Juli 2010 | Australië, Burpengary

We zijn nog steeds bij mums. Echt veel hebben we niet ondernomen. Beetje shoppen, shoppen en shoppen. Naar de pub waar je kan drinken, eten en gokken!!! Een paar maanden geleden heeft iemand hier 1.8 miljoen gewonnen, dus moesten wij ook een poging wagen. Mum aan de pokies (dit is een gokkast waar je geld in moet gooien :) en waar van alles begint te draaien. Hier heb ik geen kaas van gegeten, dus met de meiden heb ik Keno gedaan. Dit is gewoon een soort bingo waarbij je zelf je bingo cijfers kiest. Je gaat naar de kassa , levert je gekozen cijfers in, met het gekozen bedrag waar je voro speelt, en binnen een halve tot een minuut begint het al. Het wordt landelijk gespeeld en op tv zie je de bingo getallen verschijnen. Verder dan winst van 1 dollar ben ik niet gekomen. Dus ik vrees dat ik nog steeds terug naar Nederland moet om te gaan werken... Bugger....
Met de meiden ben ik naar Redcliffe geweest waar we een beetje over de boulevard en het strand gestruind hebben. Paar winkels af.
Zondag avond is Jan gearriveerd!!! Het niet-roken heeft ie overleefd, maar het vliegen doet ie noooit meer beweert ie. Het is idd een roteind. En het laaste stuk had ie maar een bakkie koffie!! Hahaha, geen beter vermaak dan leedvermaak. Door de hevige turbulentie mochten er dit keer ook geen hete dranken geschonken worden. 7 uur met een bak koffie. Dus op Brisbane hebben we direct een bak koffie voor em geregeld. De volgende morgen dat we opstonden was het bewolkt... We hebben hier al een week lang een stralende strak blauwe lucht, maar nu Jan er is dus niet... Vandaag ook niet... Tja en hoe moet ik Jan nu overhalen om hier te gaan wonen!! Op deze manier lukt dat niet!! Dus morgen gaan we iets noordelijker. Op naar Hervey Bay. Waar het hopelijk beter weer is. Hier gaan we een aantal dagen in een motel vlakbij het strand. Mn vader vond dit stukje Australie het paradijs op aarde, dus dat wil ik wel eens met mn eigen ogen aanschouwen. Donderdag gaan we de zee op om walvissen te spotten. Hier zit ik me enorm op te verheugen mag ik wel zeggen. Augustus is het hoogseizoen om deze reusachtige beesten te kunnen aanschouwen, maar met een beetje geluk zullen wij ze ook zien. De valwissen zwemmen momenteel omhoog langs de kust om noorderlijker hun baby walvisjes op de aarde te zetten/te laten glijden (geen idee hoe ze bevallen eigenlijk). Rond augustus zwemmen ze weer naar het zuiden en komen dan hun kunsten te vertonen. Volgens mijn moeder die dit al eens gezien heeft, voeren ze een hele show op langs de boten. Hun jongen houden ze wel uit de buurt van de nieuwsgierige mensen. Dus duimen dat we ze te zien krijgen!!